Padeludstyr

Leder du efter nyt padelbat? Lad os guide dig til det bedste udvalg af padeludstyr!

Det kan være udfordrende at finde den helt rigtige padel forhandler. Vi samarbejder med Ongoal.dk, en af Danmarks største og bedste leverandører af kvalitets padeludstyr fra de største brands, såsom Bullpadel, Head, Babolat, Forza, Wilson, & Söderling. 

Lige meget om du leder efter et nyt padelbat, padel- tøj og sko, eller tilbehør, så tilbyder Ongoal det som du har brug for. Vælg mellem kategorierne forneden!

Der findes padelbat med 3 forskellige slags former; rund form, dråbeform og diamantform.

Med en vægtbalance tættere på grebet og et såkaldt ’sweetspot’ i midten, giver de runde padelbat mest kontrol men også oftest lidt mindre fart. Da disse padelbat også har det største sweetspot er de  oftest et godt valg for begyndere og motionister. 

Med en balance og et ’sweetspot’ tættere på toppen af battet, kan diamantformede padelbat generere de mest kraftfulde slag. Dette er dog som regel på bekostning af kontrol. Derfor er padelbat med en diamantfom generelt velegnet til mere avancerede spillere.

Dråbeformede bat er en blanding mellem de runde- og diamantformede bat. Dråbeformede padelbat har en balance tæt på midten, er alsidige og tilbyder en kombination af kraft og kontrol. De er normalt bedst egnet til avancerede motionister og konkurrencespillere.

Når det kommer til ydersiden af padelbattet snakker man normalt om, at det har en hård eller blød overflade. En blød overflade er optimalt for de spillere, som gerne vil have lidt fart på boldene uden at skulle bruge en masse krafter. Takket være elasticiteten på den bløde overflade giver battet boldene et større ”push” med mindre indsats sammenlignet med hårdere padelbat. En hård overflade giver mere kontrol og kraft, men er sværere at kontrollere på grund af rekylen, der kommer fra den hårde overflade. En dygtig spiller får god kontrol og kraft fra en hård overflade. Nogle padelbat har også en lidt grovere overflade. Disse giver dig mulighed for at få lidt mere greb om bolden og hermed mere spin.

Padelbolde mister tryk, hopper mindre og mister hastigheden jo længere tid du bruger dem. Padelbolde mister op til 30% af trykket efter en kamp på ca 2 timer. Det er derfor ikke usædvanligt at bruge nye bolde ved hver kamp. Det er selvfølgelig muligt at bruge boldene ved flere anledninger, især i træningssituationer, men vil naturligt føles tungere med tiden.

Et generelt målestok for udskiftning af overgreb er efter 6-8 timers spil. Ofte kan man mærke og se at grebet bliver slidt, og at man i stigende grad mister kontrol. For konkurrencespillere er det meget individuelt, hvor elitespillere kan bytte overgrebet før hver kamp, hvert sæt eller sjældnere afhængigt af spillerens præferencer.

Bevægelsesmønsteret i padel er meget varieret, og spillet kræver eksplosive bevægelser i alle retninger. Det betyder at padelspillere har brug for en fleksibel sko, med en sål som giver et godt greb på banen, samtidigt med at man foretager hurtige bevægelser. Nogle modeller reducerer stabiliteten for at blive smidigere, og andre modeller fokuserer på stabilitet på bekostning af smidighed. Grebet på padelsko kan også variere, da nogle spillere ønsker at kunne glide på underlaget mens andre ønsker at stå bedre fast. 

Ønsker du at udvikle dit spil og møde folk som elsker padel? Kom med os på en af vores grupperejser!

Tag med dine venner på en padel weekend til solkysten. Skræddersy jeres rejse præcis som I vil have den!

Driver du et padelcenter og ønsker du at tilbyde dine medlemmer noget ud over det sædvanlige? Book en klubrejse, så arrangerer vi resten!

Tag dine medarbejdere med på en uforglemmelig rejse! Kick-off, konference og teambuilding i luksuriøse omgivelser.